Това е една вдъхновяваща история за спасените от професор Иво Петров

...
Това е една вдъхновяваща история за спасените от професор Иво Петров
Коментари Харесай

От прашните улици на Малорад, до мисията да спасяваш човешки животи

Това е една вдъхновяваща история за избавените от професор Иво Петров пациенти. Миналата седмица той стана " Лекар на годината ". Във врачанското село Малорад  е родният му дом. Хората в селото се гордеят с него, че е избавил толкоз доста човешки животи. Един от тях е на човек, с който доцент Петров е ритал топка на улицата, а години по-късно се наложило да избави сърцето му, споделя NOVA.

" Тук живееше Иво Петров и като дребни сме играли футбол. Ние живеем ето в тази къща и като деца, доста дребни си припомням, че сме ритали топка “, споделя Иво Иванов, другар на проф. Иво Петров. 

Двамата израстват по поляните на Малорад, където ритат топка. Години по-късно Иво Иванов схваща, че съотборникът му в детските игри е станал доктор. Среща ги не поляната, а болничното заведение. 

" Благодарение на Иво Петров съм още жив. Златни му ръце на него. Сложи ми два стенда и в този момент се усещам прелестно, както съм бил преди. Все едно не съм боледувал “.

Седем години след инфаркта Иво Иванов е кмет на родното село на проф. Петров. А сърцето му работи на цялостни обороти. " Благодарение на него съм жив и здрав и нямам проблеми “.

Освен кмет,  той се грижи за камили, крави, биволи, коне и щрауси. " След инфаркта си работя, виждам си животните. Не ми пречи това, че съм получил инфаркт, с помощта на нашия човек Иво, нашето злато. Не ми пречи работата, не се озорвам и с инфаркта не преставам, животът продължава “, категориен е Иво Иванов. 

Освен у Иво проф. Петров оставил ярки мемоари и у жителите на Малорад. И всички от сърце му изпращат пожелания за здраве и шанс.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР